Galeria: Dzień w Lubaniu z Lidią Geringer de Oedenberg

Lubań. Poseł spotkała się z młodzieżą szkolną i wręczyła nagrody II Międzyszkolnego Konkursu Wiedzy o Krajach Unii Europejskiej i Jej Strukturach „Co wiemy o Unii Europejskiej i jej krajach”. Laureatką I miejsca nagrodzoną przez Lidię Geringer de Oedenberg zaproszeniem do Parlamentu Europejskiego została uczennica Gimnazjum Nr 2 im. Mikołaja Kopernika w Lubaniu - Marcelina Skibińska. Lubań. W Łużyckim Centrum Rozwoju podczas Konferencji „Lubańskie Forum Przedsiębiorców” Lidia Geringer de Oedenberg wygłosiła wykład na temat jak korzystać z funduszy unijnych oraz o roli polskiego przedsiębiorcy we Wspólnocie Europejskiej . Następnie w Leszczynie k/ Złotoryi Poseł Lidia Geringer de Oedenberg uczestniczyła w XVII Spotkaniu Pokoleń, które odbyło się w malowniczym Skansenie Górniczo-Hutniczym. Plenerowa impreza zgromadziła działaczy i sympatyków organizacji lewicowych m.in. z Legnicy, Jawora i Złotoryi.