Liberadzki: Chcemy zachować swoją tożsamość

dodano 2017-05-08 20:23 w kategorii: Informacje

- Nie ma czegoś takiego jak zjednoczona opozycja. Grzegorz Schetyna jest przewodniczącym Platformy Obywatelskiej, a jego adres jest następujący: wszyscy się jednoczmy, liderem tego będzie Grzegorz Schetyna, Nowoczesna najlepiej gdyby się dała wchłonąć, Polskie Stronnictwo Ludowe też dobrze gdyby się, przepraszam, rozcieńczyło – powiedział prof. Bogusław Liberadzki, wiceprzewodniczący Parlamentu Europejskiego w programie „Gość Poranka”, komentując demonstrację zorganizowaną przez PO w pierwszą sobotę maja w Warszawie.

– Przesłanie, które wszyscy otrzymaliśmy było następujące: jedna lista opozycji, wszyscy przeciwko Prawu i Sprawiedliwości. Nie możemy dopuścić, aby PiS „opanowało” całą Polskę, tak jakby w przeszłości było inaczej, bo przecież Platforma nie miała Sejmików Wojewódzkich, Platforma nie miała rządu, nie miała parlamentu, nie miała prezydenta – podkreślił prof. Liberadzki. – My (SLD – red.) chcemy zachować swoją tożsamość – dodał.

Oglądaj całą rozmowę z prof. Bogusławem Liberadzkim, kliknij tu.